Amintiti-va ca vitamina E e ultimul bastion inaintea oxidarii lipoproteinelor, ce contin de altfel o cantitate mica, dar insuficienta pentru a se apara de oxidare, atunci cand sunt expuse la un numar mare de radicali liberi. Glutationul si vitamina C pot regenera vitamina E care s-a “sacrificat”.

Studiul ATBC (Alpha Tacopherol Beta Carotene Prevention Study), o cercetare de preventie  primara cu grup martor si efectuata pe 29 000 de barbati fumatori , a demonstrat ca un supliment zilnic de 50 mg de vitamina E a fost asociat cu o usoara scadere a incidentei anginei pectorale.

Un alt studiu, Studiul CHAOS (Cambridge Heart Antioxidant Study) a aratat ca administrarea  de doze importante de vitamina E (de la 270 la 540 mg)  la pacientii cu boli coronariene  a redus riscul de infarct miocardic nefatal cu 78%, beneficiile fiind  vizibile dupa 25 saptamani de tratament.

Vitamina E ar putea deci sa se dovedeasca o parte importanta a preventiei secundare a bolilor coronariene. Consumatorii ar trebui sa fie incurajati sa includa surse de vitamina E (uleiuri vegetale, migdale, cereale boabe, cartofi dulci, piersici si oua) in dieta lor. Doze mari de vitamina E (400 mg zilnic) ar putea fi necesare pentru prevenirea secundara a bolilor coronariene.

VN:F [1.9.22_1171]
va rugam asteptati...
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)