Invariabil, incepatorii isi antreneaza tricepsul cu greutati mici, miscari imcomplete si exercitii care e cel mai bun exercitiu pentru tricepssimple si prea usor de executat. Pentru ei, poate ca merge, insa pentru cineva care urmareste dezvolatarea masei tricepsului, cheia e folosirea unor greutati cu adevarat mari. Daca ai timp pentru un singur exercitiu, alege flotarile la paralele.

E o miscare de baza, care implica toate cele trei parti ale muschiului. Deoarece muschii pieptului sunt principalii executanti ai miscarii(adica aceia care salta corpul din pozitia atarnat), tricepsul va fi nevoit sa lucreze impotriva unei incarcaturi mult mai mari decat cea utilizata in cadrul exercitiilor de izolare.

Cum faci o flotare:

  • Ridica-te la barele paralele, cu trunchiul perpendicular pe podea, mentine postura pe toata durata exercitiului. Daca te apleci inainte, accentul va fi pus pe muschii pieptului si ai umerilor. Flecteaza genunchii si incrutiseaza gleznele. Coboara lent trunchiul pana cand umerii sunt mai jos decat coatele. Impinge in brate ca sa te ridici, pana cand antebratele sunt aproape aliniate cu bratele, fara insa a bloca articulatia coatelor.

Cum progresezi?

  • Pentru cei mai multi, a face cateva seturi numai cu greutatea corpului este sufucient de solicitant. Insa, cand vei atinge punctul in care poti face mai multe seturi de 10 flotari, ar trebui sa adaugi greutate suplimentara. Cea mai buna solutie e sa agati un disc sau o gantera de centura, prin intermediul unei sfori sau un lant. Unele sali au in dotare centuri speciale pentru adugarea unor greutati suplimentare la flotari paralele sau la tractiuni cu bara fixa. O alta solutie, mai ales daca te antrenezi acasa, e sa-ti pui spate un rucsac plin cu greutati. Cu cat adaugi mai multe greutati, cu atat trebuie sa fi mai atent. Coboara lent ca sa nu simti ca ti se desprinde  muschiul  pectoral din insertia lui.

Precautii:

  • Pe langa riscul de accidentare a pectoralilor, exista si cel de afectare al umerilor. Daca ai avut probleme cu umerii, sau simti durere la primele repetari pe care le faci la paralele, trebuie sa renunti la ele. Un exercitiu comparabil ca efect, dar mai bland cu umerii, este impins  pe banca declinata(cu priza ingusta), folosind haltera sau gantere.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.8/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 3 votes)
Vrei un triceps mare? Renunta la gantera si fa flotari la paralele, 7.8 out of 10 based on 4 ratings