Desi toate mineralele esentiale sunt vitale pentru sanatate, zincul se remarca in mod particular in ochii celor care vor forta si masa musculara. Ca si alte minerale, zincul are functii multiple in corp, in special coactivator al enzimelor. El este, implicat in 200 de reactii ale enzimelor, inclusiv in sinteza si eliberarea de hormoni anabolici.

Fara zinc:

  • enzimele care convertesc prohormonii in testosteron nu ar functiona.
  • nu ai putea digera proteinele, nu ai putea procesa acidul lactic din muschi sau dioxidul de carbon.
  • celulele tale nu s-ar putea reproduce din moment ce zincul este necesar pentru activitatea DNA.
  • foarte probabil ai deveni gras, fara zinc, din moment ce este necesar ca sa activeze enzimele necesare pentru productia hormonului glandei tiroide.

Zincul se concentreaza in tesuturile prostatei mai mult ca in orice alt tesut. Studiile arata ca zincul protejeaza impotriva cancerului de prostata. Totusi, prea mult dintr-un lucru bun poate duce la efecte negative. Desi in doze mici (necesarul pentru barbati e de 11 mg minim zilnic) este anticancerigen, in doze mari a fost asociat cu cresterea riscului de cancer la prostata la barbati. Subiectii care au consumat timp de 10 ani 100 mg zilnic au avut o incidenta mai mare de cancer de prostata.

Morala?

Aveti grija cat zinc inghititi zilnic din hrana si suplimente (minerale), daca va apropiati de 100 mg zilnic, e cazul sa mai reduceti de undeva.

VN:F [1.9.22_1171]
va rugam asteptati...
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)